Verkoopprocedure de Waarden van Aarlesche Erven 

Je hebt een woning in de Waarden van Aarlesche Erven op het oog. Welke stappen moet je doorlopen om jouw keuze kenbaar te maken? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werk gaat.   

1. Oriënteer je op de website 

Wanneer de verkoop start, op dinsdag 2 augustus om 12.00 uur, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.  

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren. 

2. Inschrijven 

Tijdens de verkoopperiode kun je je via het formulier op de website online inschrijven op jouw voorkeurswoningen (maximaal 10). Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check je spam-folder! De inschrijving sluit op zondag 21 augustus om 23.59 uur.

3. Loting bij de notaris 

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van loting op eerste voorkeur door de notaris op 22 augustus om 13.00 uur. De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum op 21 augustus om 23.59 uur 

Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen in deze loting en er wordt maximaal één inschrijving per huishouden meegenomen in de loting. 

4. Toewijzing 

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan neemt Heijmans of de makelaar contact met je op om een afspraak te maken. Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan kom je automatisch op de reservelijst te staan. Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven. 

5. Gesprek met Heijmans of de makelaar

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt Heijmans of de makelaar je uit voor een gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning en het project. We nemen deze informatie met je door en lichten de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning. Deze optie is een week geldig. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen. 

6. Beslissen 

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan maak je een afspraak om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en (digitaal) te ondertekenen.  

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.